Rijschool Alfa Almere
Rijschool Almere            06- 316 81 417            Rijschool Almere
Home    Ervaringen    Theorie    Praktijk    17 jaar    Info    Prijzen    CBR    Automaat   Nieuws

 Is er naast schakel-rijles ook automaat-rijles ?
Rijles met een automaat lesauto kan ook bij Rijschool Alfa Almere. Er is een lesauto die zelf op en terug schakelt zodat je daar geen omkijken naar hebt. Dat maakt automaatrijles en rijden in een automaat nog luxer en prettiger.


 Moet er steeds 2 uur naar een examenplaats ?

Nee, in het begin is het belangrijker wat je oefent dan waar.
Het mag wel, maar de bijzondere manoeuvres, rotondes, voorrangskruispunten en snelweg kunnen gewoon in Almere gedaan worden. Zo oefen je meer per rijles en hoef je niet steeds 2 keer 25 min. heen en weer te rijden. Deze vaardigheden gebruik je later in de opleiding nog wel in de examenplaats op de verschillende examenroutes.

 Hoe verloopt een snelcursus / spoedcursus ?
Dan les je 2 a 3 weken meerdere uren per dag om te oefenen in de verschillende onderdelen om aansluitend examen te doen. Er moet wel een geldig theoriecertificaat zijn om praktijkexamen te kunnen reserveren. Bel om jouw mogelijkheden voor een snelcursus of spoedcursus te bespreken.

 Rijden zonder rijbewijs / met pa of ma ?
Is onverzekerd (WAM art. 2). Bij controle, schade of letsel kan dat een hoge boete of loonbeslag opleveren. Het illegaal lesgeven mag ook niet. Je leert dan vaak ook de verkeerde dingen en het valt op.

 Hoe gaat rijles in z'n werk ?
Neem tijdens de rijlessen een identiteitsbewijs mee. Draag soepele schoenen met vlakke zool. Agenda mee. Als er geen pakket-tegoed is, contant afrekenen in de les. Het hele tegoed kan ingezet worden voor de lessen. Verder gelden de algemene voorwaarden.

 Is een grote autorijschool beter ?
Niet automatisch. Daar wordt ook vaak gewoon door franchise-nemers gewerkt. Vaak krijg je daardoor te maken met hoge prijzen, strenge afbel- voorwaarden of onervaren stagiaires. Het blijft altijd de individuele rij-instructeur die je bij het rijbewijs brengt. Juist de kleinere autorijschool kan vaak veel meer persoonlijke service en kwaliteit bieden. Er zijn hier al veel cursisten van andere rijscholen met 1 herexamen geslaagd.

 
Bij het BNOR op examen; hoe gaat dat ?
Er zijn elk jaar landelijk 25.000 mensen (7% van het totaal) die hun CBR-examen voor een 4e keer binnen 5 jaar niet halen. Dan wordt er daarna afgereden met iemand van het Buro Nader Onderzoek Rijvaardigheid. Dit start dan vanaf een andere locatie met een wat langer voorgesprek. Er is zo meer tijd voor de kandidaten. Zo'n adviseur probeert je wat beter te leren kennen en extra op je gemak te stellen. Tijdens de rit mogen er ook tussendoor wat korte pauzes gehouden worden. Je moet echter wel gewoon alle vaardigheden kunnen laten zien. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om meteen faalangstexamen te doen.

 Tracking; inzicht in je vorderingen
Er wordt regelmatig met jou gekeken naar wat je al zelfstandig kan. Zo weet je hoe ver je al gevorderd bent en wat je voldoende goed kan. Dit wordt ook op je leskaart genoteerd.

 Word ik thuis afgehaald en terug gebracht ?
Ja, maar andere adressen binnen Almere zoals sportvereniging of werk zijn ook goed. Meld het wel even aan het begin van de rijles.

 Moet ik meteen de snelweg op ?

Nee hoor, de basisvaardigheden worden eerst beoefend op rustige locaties waar door uitleg en oefenen al veel vertrouwen ontstaat. Bij meer gevorderde bestuurders wordt aangesloten op reeds aanwezige kennis en vaardigheden.
rijschool almere rijscholen rijles theorie examen cbr theoriecursus almere-buiten almere-haven almere-stad almere-poort faalangst rijbewijs oefenterrein verkeersoefenterrein
'Verkeersoefenterrein' Gooise Kant

 Mag ik meteen rijden nadat ik ben geslaagd ?
Nee, dat mag pas met het rijbewijs op zak. Je kan de dag na je examen naar het gemeentehuis met een recente van voren genomen kleurenpasfoto en identiteitsbewijs. Vijf werkdagen later kan dan het rijbewijs afgehaald worden. Normale verstrekking in Almere kost Euro 55,- (enkel pinnen). Voor Euro 40,- extra kan het met spoed.

 Wat is het beginnersrijbewijs ?
Dat is het rijbewijs dat iedereen tegenwoordig haalt en die je bij 3 strafpunten kan kwijtraken. Bij redelijk netjes rijden zal dit niet zo gauw gebeuren.

 Welke verschillen zijn er in lesauto's ?
Auto's zijn allemaal ongeveer 1,75 meter breed, 4 meter lang en draaien binnen 11 meter rond. In woonwijken kan je elkaar dus altijd passeren. Parkeerplekken mogen tegenwoordig zelf uitgezocht worden, dus kies de ruimte. Dat mag ook helemaal aan het einde van een straat zijn. De meeste autorijscholen gebruiken moderne diesels. Dat rijdt ook het makkelijkste. Verder is een moderne en veilige auto wel fijn om in te lessen.

 Zal ik rijles nemen bij een rij-instructrice ?
Een rij-instructrice moet je dezelfde dingen leren. En ook je theorie halen blijft nodig. Er zijn nog maar weinig rij-instructrices en examinatrices.

 Waar komt de naam Rijschool Alfa Almere vandaan ?
Het bedrijf is begonnen met rijles in 3 Alfa Romeo's 156.

Aub. geen acquisitie voor reclame en andere doelen.

06-316 81 417
whatsapp Bel, SMS of WhatsApp voor meer informatie.
Rijschool Alfa Almere, Begoniastraat 1, 1338 XW, Almere
Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere-Poort en Almere-Hout.

Algemene voorwaarden

Rijbewijsinfo.nl
Google+ Door Mike Bogaerde