Rijschool Alfa Almere
Rijschool Almere            06- 316 81 417            Rijschool Almere
Home    Ervaringen    Theorie    Praktijk    17 jaar    Info    Prijzen    CBR    Automaat   Nieuws

Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven en Almere-Hout.
Koppeling met hele linkerbeen; gas- en rempedaal vanaf rechterhiel.

versnellingspookVersnellingspook vast, gas los, koppeling in, schakelen, koppeling los.


Bij 1500 op de toerenteller terug- en bij 2500 tr/min opschakelen.


Waarschuwingslichten, ventilatie en achterruitverwarming.

Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven en Almere-Hout.
Koelvloeistof, ruitesproeier, motorblok, oliepeil, remvloeistof en accu.

 Moet ik in de ochtend- of avondspits examen doen ?
Nee, het lukt eigenlijk altijd om examens op een rustigere
tijd te krijgen.

 Kan ik het in weinig lessen halen ?
Dat is mogelijk als je goede lessen krijgt. In een logische volgorde van onderwerpen en moeilijkheidsgraad. Veel delen van het autorijden lijken namelijk op elkaar. De inhoud van het praktijkexamen is veranderd. Er wordt meer zelfstandig rijden gevraagd. Landelijk slaagt 55% voor het 1e praktijkexamen.
Op verjaardagen etc. wordt de CBR-examinator vaak verantwoordelijk gehouden, maar onjuist lesgevende rijscholen, onvoldoende geoefendheid en nerveusiteit spelen ook een rol.

 Zal ik een proefexamen (TTT) doen ?
Een 'TussenTijdse Toets' is tegenwoordig even duur als een echt praktijkexamen. Deze geeft ook alleen maar een eenmalige vrijstelling voor de 2 manoeuvres. Deze tijd wordt dan in het echte praktijkexamen gebruikt voor extra verkeersdeelname.

 Media
De slechtste chauffeur van Nederland 2014

Verkeersveilig Flevoland

 Hoe gaat een praktijkexamen ?
Bij de eerste examenplaats-les reken je het examengeld af. Dit wordt naar het CBR gestort. Daarna wordt er een examen ingedeeld via de Top Online computerverbinding met het CBR. In de tussenliggende rijlessen zetten we de puntjes op de i. Op de dag zelf vertrekken we een uur van te voren, arriveren bijtijds en nemen plaats aan het buro van de ingedeelde CBR examinator of examinatrice. Die houdt het intro-praatje, buiten volgt dan een oogscherpte-test. Daarna een vraag over de banden, de motor of het dashboard. Ik rij mee op de achterbank. Je zal 40 min. afrijden met daarin 2 bijzondere manoeuvres. Terug binnen volgt dan de uitslag. Als het voldoende oplettend en aangepast ging, ben je geslaagd.

 Nieuwe onderdelen praktijkexamen
Het vernieuwde praktijkexamen bevat
een extra formulier vooraf en andere te beoordelen onderdelen zoals: meerdere route-aanwijzingen uitvoeren (cluster), zelf rijden naar een locatie (orientatie) of navigatie-apparatuur gebruiken. Ook zelf een plek kiezen voor keren of parkeren, de stop-opdracht en een examinator-vraag zijn toegevoegd. Cursisten moeten hun rijschool tegenwoordig ook eerst machtigen.

 
Zelfreflectie-formulier nieuw praktijkexamen
Dit extra formulier van het CBR moet iedereen tegenwoordig bij de autorijschool invullen en is bedoeld om onvoorbereide examens te verminderen.

 Waar doe ik praktijkexamen ?
Vanuit Eemnes of Harderwijk. Deze examenplaatsen zijn op 20 min. of 25 min. rijden vanaf Almere. Je zal dan één van de examenroutes in een bepaalde richting moeten rijden. Zo'n route brengt je langs lastige situaties. Omdat Rijschool Alfa ze met je voorbereid heeft, zal je hiermee om kunnen gaan. Het examen- gebied Harderwijk is minder druk en moeilijk dan het Gooi.

 Wanneer zal ik praktijkexamen doen ?
Het beste antwoord is: Als je een goede kans maakt het te halen. Omdat je bij Rijschool Alfa altijd je vorderingen kan inzien, kan je hierover goed meedenken. Door jarenlange ervaring met de CBR beoordeling zal je voorspeld kunnen krijgen hoe je kansen liggen. Praktijkexamen mag tegenwoordig met de 17e verjaardag voor het begeleid rijbewijs of met de 18e verjaardag voor het gewone rijbewijs. Rijschool Alfa staat voor openheid. Ouders mogen bv. ook best een keer mee tijdens de rijles.

 Praktijkexamen vanwege sneeuw uitgesteld
Ondanks dat het CBR graag zo veel mogelijk examens laat doorgaan, zijn de afgelopen winters praktijkexamens uitgesteld. Er kan voor of tijdens het examen geen verdere doorgang zijn. Dan mag je binnen 2 weken opnieuw verschijnen ook al is je theorie net verlopen.

 Waarnemen-voorspellen; wat valt er allemaal te zien ?

Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven en Almere-Hout.
-Het is rood, dus gas los zodat de auto zuinig uit kan rollen.
-De lichten zijn in groepen verdeeld (3x, 2x, 2x).
-Als de lichten uit zijn, moet je toch voorrang verlenen.
-Voorbij het kruispunt versmalt de weg (blauwe borden).
Aub. geen acquisitie voor reclame en andere doelen.

06-316 81 417
whatsapp Bel, SMS of WhatsApp voor meer informatie.
Rijschool Alfa Almere, Begoniastraat 1, 1338 XW, Almere
Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere-Poort en Almere-Hout.

Algemene voorwaarden
Google+ Door Mike Bogaerde