Rijschool Alfa Almere
Rijschool Almere            06- 316 81 417            Rijschool Almere
Home   Ervaringen   Theorie   Praktijk   17 jaar   Info   Prijzen   CBR   Automaat    Nieuws

Download gratis theorieboek
Download Gratis Theorieboek


 Hoe gaat het huidige theorie-examen ?
De theorieles en dit examen bestaan uit twee gedeeltes: 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over de regels en borden. Het duurt ongeveer drie kwartier en de uitslag volgt direct.
Landelijk slaagt 50% voor de eerste keer. Je krijgt altijd een uitslagformulier mee waar achterop te zien is in welke onderwerpen de fouten zaten.

 Hoe gaat het nieuwe ITEC theorie-examen ?
ITEC = Interactief Theorie Examen Centrum.
Vanaf september 2014 veranderen de theorie-centra van het CBR.
Met het bij het reserveren gekregen nummer meldt je je aanwezig bij de aanmeldzuil op de examenlocatie. Met uitzondering van je ID-bewijs en het reserveringsnummer moeten al je spullen in een locker. Op het display in de wachtruimte wordt getoond dat je met het laten zien van je ID je tafelnummer kan krijgen bij de start-balie. Inlichtingen kan je van iemand van de informatie-balie krijgen.
Iedereen krijgt een eigen serie vragen op een touchscreen. Antwoorden mag in je eigen tempo en je kan door de verkeersvragen terug bladeren. De einduitslag krijg je direct en evt. te veel fouten komen kort in beeld. De uitslag komt daarna nog naar je toe via e-mail.


  Theorie-examen deel 1: gevaarherkenning
theorie cursus almere theorie examen cbr theorieles theoriecursus almere-buiten almere-haven almere-stad almere-poort theorie halen slagen doen
Hierboven een dia uit de 25 nieuwe vragen over gevaarherkenning. Deze worden als eerste zonder geluid 8 sec. getoond. Ze zijn moeilijk, maar je mag er gelukkig 12 fout hebben. Tip: Is de snelheid 30 km/u of hoger richting een smal, druk, bochtig of onoverzichtelijk punt; kies voor remmen. Het kan smal zijn door geparkeerde vrachtwagens, fietsers of wegbelijning. Zie je een vrachtwagen in de binnenspiegel; kies dan voor gas los. Je eerste keuze is vaak juist.
Vanwege de vragen over gevaarherkenning doen veel mensen hun theorie-examen omstreeks hun 10e rijles.

 Theorie-examen deel 2: Verkeersregels en -borden
Je krijgt ook nog 40 andere vragen waar je er 5 fout van mag hebben. Hou bij de beantwoording hiervan ook art. 5 WVW in gedachten (geen gevaar of hinder op de weg veroorzaken). Kennis van de verkeersregels komt ook goed van pas bij het praktijkexamen doen bij het CBR.

 Ontwikkelingen theorie-examen
Per 13 oktober 2011 zijn alle theoriecertificaten 1,5 jaar geldig geworden door de invoering van het Begeleid Rijden.

 Waar kan er theorie-examen gedaan worden ?
Er zijn vanaf 2015 nog maar 20 theorie-centra in Nederland. De meeste mensen uit Almere kiezen voor Amsterdam-West (Naritaweg 150) of Leusden (Fokkerstraat 21).

 Kan ik voor m'n 18e al theorie-examen doen ?
Ja, vanaf 1 november 2011 mag je vanaf 16 jaar theorie-examen doen.
Alle theoriecertificaten (ook reeds behaalde) zijn per 13 oktober 2011 anderhalf jaar geldig. Met dit theoriecertificaat heb je dan toegang tot het CBR praktijkexamen voor het begeleid rijbewijs met je 17e verjaardag of het gewone rijbewijs met je 18e verjaardag. Je kan dus met je 18e verjaardag praktijkexamen doen waar je vroeger pas mocht beginnen met rijlessen!

CBR-ITEC-1-aanmelden CBR-ITEC-2-lockers CBR-ITEC-3-wandbord CBR-ITEC-4-detectiepoort CBR-ITEC-5-examenzaal CBR-ITEC-6-inloggen CBR-ITEC-7-controle

 Mag ik lessen zonder theorie-certificaat ?
Ja, dat mag vanaf 1 november 2011 vanaf 16,5 jaar voor het begeleid rijbewijs of vanaf 17 jaar voor het gewone rijbewijs. Om bij het CBR praktijkexamen te mogen doen, is wel een geldig theorie-certificaat nodig.

 Welke theorie-boeken zal ik gebruiken ?
De theorieboeken van uitgeverij Smit zijn de beste. Gebruik wel recente boeken omdat er bijna elk jaar wel wat wijzigingen in de regels zijn. Goede theorieboeken zijn bij ons verkrijgbaar met korting.

 Voorbereiden theorie-examen met zelfstudie
Zo'n 85% van de mensen gebruikt een theorieboek en vragenboek of CD-ROM om hun theorie-examen te kunnen halen. Door bv. elke tweede dag enkele hoofdstukken te leren kun je hier in drie weken vaak wel doorheen komen.

 Voorbereiden theorie-examen met een theoriecursus
Anderen volgen liever theorieles. Voor Euro 115,- kan je hier aan deelnemen. Elke 2 weken is deze theoriecursus op de zaterdag en maandagochtend. Je krijgt dan theorieles van een zeer ervaren leraar in een kleine groep zodat je goed je vragen kan stellen. Maandagmiddag is er dan groepsvervoer naar het CBR theorie-examencentrum.

 Hoe vraag ik een theorie-examen aan ?
Op de website van het CBR kun je tegenwoordig zelf een reservering maken voor het theorie-examen voor de personenauto (categorie B) en online betalen.
Zo kan je een voor jou geschikte dag en plaats kiezen.


 Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen ?
Een geldig identiteitsbewijs en de geprinte bevestiging of het bevestigingsnummer wat je krijgt tijdens je online theorie-aanvraag bij het CBR.
Aub. geen acquisitie voor reclame en andere doelen.

06-316 81 417
whatsapp Bel, SMS of WhatsApp voor meer informatie.
Rijschool Alfa Almere, Begoniastraat 1, 1338 XW, Almere
Rijschool voor Almere-Stad, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere-Poort en Almere-Hout.

Algemene voorwaarden
Google+ Door Mike Bogaerde